Het laatste verslag van "de webmaster van het eerste uur" eindigt met een persoonlijk woordje.


Met ons concert van 7 januari 2017 was het eerste lustum van optredens bij D'n Aachterum in Reusel een feit. Sinds 2013 waren we er vijf jaar na elkaar te gast om het jaar muzikaal in te zetten. Iedereen vertrok vanuit zijn eigen "hometown" maar de rit richting plaats van bestemming duurde net iets langer dan normaal. Samen met ons eerste optreden in 2017 was ook de eerste sneeuw uit de lucht gevallen en die had er niets beters op gevonden dan gewoon te blijven liggen. Met de auto rijden werd soms dus letterlijk met de auto glijden maar gelukkig hadden we D'n Aachterum "zonder schade" bereikt.

Aachterum-07.01.2017"So far so good" dachten wij maar die winterse wegen hadden helaas ook een groot aandeel in de belangstelling want heel wat toeschouwers zagen de verplaatsing niet zitten. Gevaarlijke uitschuivers waren immers heel realistisch en dat risico wilden sommigen echt niet nemen. Uiteraard hadden bij daar alle begrip voor.

Twee flugelhoornblazers namen rustig de tijd om hun instrument nog een keer grondig na te kijken zodat alles netjes zou klilnken. Nog een rondje soundchecken en het feestje kon beginnen. Aachterum-07.01.2017

Net toen ontdekte één van onze muzikanten dat hij vergezeld werd door partijen die bij ons niet op het programma stonden. Verkeerde map meegebracht blijkbaar. Kan gebeuren natuurlijk en dus zat er niets anders op dan de gladde wegen nog een keer te trotseren om thuis de juiste exemplaren op te halen.

Wij waren intussen al van start gegaan zodat de toeschouwers het binnen gezellig warm zouden krijgen en de vriezende buitentemperatuur snel zouden vergeten. De kopjes koffie of thee waren daarbij een prima hulpmiddel.
Zo'n drie nummers verder kwam "de juiste map" binnengewandeld en in combinatie met de eigenaar zorgde zij er voor dat het eerste zangnummer ook meteen iets voller ging klinken.

Aachterum-07.01.2017Ook vol klinken deden de flugel en euphonium van Luc en Lion die de titel 'Solistengrüße' alle eer aan deden. Enkele laatkomers hadden dit helaas gemist maar wel mooi dat ze toch nog richting D'n Aachterum wilden "schuiven" want we waren nog echt niet uitgespeeld.

Ondanks dat koffie en thee nog steeds de favoriete drankjes waren, werd het eerste deel van ons optreden toch afgesloten met het 'Chiantilied'. Presentatrice Liliane hoopte dat er na die onderbreking hier en daar toch iets "straffer" op de tafels zou staan. Omdat wij nog een klein uurtje te gaan hadden, lieten wij dat "straffer" uiteraard aan ons voorbij gaan.Aachterum-07.01.2017

Na wat bijpraten en het uitwisselen van de nodige wensen voor het nieuwe jaar was het tijd om terug aan de slag te gaan. Bij Liliane viel het meteen op dat er inderdaad veel kopjes ingeruild waren voor een wijntje of een klein borreltje en dat heeft uiteraard een positief effect op het enthousiasme. Haar walsje met Lion tijdens 'Der alte Schäfer' trok daarbij alle aandacht zodat onze zangeres tot "backing vocal" werd gedegradeerd.

De aanwezigen bleven actief meewerken, wiegen en klappen dus, en tijdens de niet te missen 'Tango Souvenirs' mocht een dame zelfs de microfoon uittesten. Ook al kende zij niet de volledige tekst, toch liet zij zich vocaal helemaal gaan.Aachterum-07.01.2017

Aachterum-07.01.2017Daarna was het einde van ons optreden heel dichtbij. Met 'Grüß Gott, ihr Freunde' werd vocaal afscheid genomen en de 'Trompetenecho' was de instrumentale afsluiter.

Na een "heel erg bedankt voor de komst" van de organisatie klonk de 'Fliegermarsch' nog een keer en die werd nog gevolgd door het overbekende 'Niet kniezen niet zeuren' dat door alle aanwezigen uit volle borst werd meegezongen.

Einde van een gezellige middag en we hopen van harte dat iedereen weer veilig thuis gekomen is.


Na dat veilig thuiskomen, heeft ondergetekende dus nog één keer een optreden samengevat in woord en beeld.

Gedurende meer dan dertien jaar heb ik mijn best gedaan om voor de kapel en haar trouwe fans een overzichtelijk naslagwerk bij te houden.
De terugblik van de concertreizen naar Hopfgarten in 2004 in Oostenrijk en Senheim in 2013 in Duitsland
waren twee hoogtepunten uit een lange reeks van verslagen.
Hoe het er waar en wanneer aan toeging op en ook een beetje naast het podium
werd soms heel ernstig maar ook regelmatig met een ludieke knipoog weergegeven.

Ik heb er met veel plezier aan gewerkt en ik hoop dat jullie er als bezoekers iets aan gehad hebben.
Bij deze hartelijk dank voor de vele complimentjes die mijn richting uitkwamen.

Ik wens mijn opvolger/opvolgster uiteraard heel veel succes bij het verderzetten van dit digitale naslagwerk.

Groetjes van de webmaster en we komen elkaar vast nog wel een keer tegen.

Simonne

 

 
extra foto's