Nieuwjaarsconcert KBO Reusel in D’n Aachterum

Zaterdag 6 januari vond ons eerste optreden in het nieuwe jaar plaats. Dit was traditiegetrouw weer in D’n Aachterum, het ontmoetingscentrum voor Reuselse ouderen.
Dat sommigen van ons nog met vakantie waren en een enkeling moest werken, wisten we en daar was rekening mee gehouden. Zo zat spreekstalmeesteres Lilianne in Tenerife en praatte Jac deze keer het programma aan elkaar.
Dat er enkele dagen voor het optreden, veelal door griep, een aantal muzikanten moest afzeggen, wisten we echter niet en er ontstond een acuut probleem omdat de gaten vooral zouden vallen in de hoorn- en baritongroep. Na koortsachtig (griep) overleg werd besloten om het optreden hoe dan ook door te laten gaan; annuleren of uitstellen was geen optie, zeker niet omdat we hier elk jaar weer een enthousiast publiek tegemoet kunnen zien. Het is immers ook het moment waarop de ouderen en het orkest elkaar met muziek en een drankje Nieuwjaar kunnen wensen.
overzicht zaal

Lion had het programma op het laatste moment nog aangepast en met knikkende knieën werd het podium betreden. Vooral Els en Lion zouden het voor de kiezen krijgen; ze moesten met tweeën voor zes man blazen. Onbegonnen werk zou je denken maar nee hoor, mede door onze geluidstovenaar Ad brachten ze het er keurig van af.
Van een ingekort programma bleek achteraf geen sprake want het vanouds enthousiaste publiek werd op zijn wenken bediend met een aantal toegiften. Met het toepasselijke ‘Nie knieze, nie zeuren’ sloten we deze vuurdoop voor 2018 af en werd er nog even ‘naogebuurt’ want dat kunnen ze in Reusel.  

kapel in delen