eerste verslag van de "webmaster ad interim"

Nieuwjaarsconcert 29 Januari 2017 - De Baron

Gelukkig waren de weergoden ons deze keer beter gezind dan het vorige concert op 7 januari bij de KBO in Reusel. Dus deze ronde geen glijpartijen maar een heerlijk zonnetje en temperaturen die hele stukken aangenamer zijn.
Ondanks dat het in Bladel koopzondag was met sales, solden en saldi hadden veel mensen toch besloten om vele bekenden onder het genot van de muziek elkaar nog de beste wensen te wensen.

De muzikanten onder leiding van Lion begonnen met de ‘Polka fur dich’ en al snel volgden vele vrolijke en mooie melodieën. Sommigen met zang van Simonne en Lion en op andere momenten mochten de instrumenten hun prachtige klanken op de voorgrond zetten.
Al snel werden de kopjes koffie en thee vervangen door andere drankjes en de sfeer zat er goed in. Voor iedereen het in de gaten had, was het al tijd voor een welverdiende pauze om de dorst te lessen. Door de drukte aan de bar duurde het voor de één iets langer dan voor de ander voor de keel gesmeerd kon worden.

Al snel werden de instrumenten weer opgezocht voor het laatste deel maar voor we zover waren, kwam Liliane met de mededeling dat we toch echt een heuse prinses in ons midden hadden. Onder de klanken van ‘lang zal ze leven’ werd jeugdprinses Trompetica nog even in het zonnetje gezet. Dirigent Lion dacht goed weg te komen maar ook voor hem werd nogmaals ‘lang zal ze leven’ ingezet omdat hij een paar dagen eerder weer een kaarsje meer had mogen uitblazen.

Na dit korte intermezzo werd het programma weer snel vervolgd. Zoals gebruikelijk kwamen nu de nummers als ‘Trompetenecho’, ‘Izabel’ en ‘Der alte Schäfer' voorbij. Daarna vroeg Liliane zich af of er in Bladel ook “the voice” aanwezig was. En inderdaad ... bij de ‘Fliegermarsch’ kwam er een prachtig koor tevoorschijn. Dit spontane koor bestond uit mensen die in de zaal zaten en genoten van ons concert. Geweldig om dit als muzikant mee te mogen maken.

Met het welbekende 'Chiantilied’ kwam er bijna een einde aan ons nieuwjaarsconcert. Onze voorzitter kwam naar voren om nog een woordje te richten aan één van onze muzikanten want wat voor veel mensen een verrassing was, wisten wij al enige weken.
Onze Simonne had voor de laatste keer het ‘Chiantilied’ vertolkt samen met de Kempische Egerland Freunde. En ook al wil je dan niet in het middelpunt staan, een beetje in het zonnetje mag je toch wel gezet worden. De mooie woorden van onze voorzitter kunnen wij als leden alleen maar beamen.
Niet alleen zomaar een muzikante of zangeres, nee ook degene die jarenlang de website bijhield, de laatste jaren het boekje voor het najaarsconcert maakte, de posters, etc.

Daarna was het dan toch echt tijd om af te sluiten met ‘Grüss Gott’. Wij hebben genoten en we hopen u ook.

Van hieruit wil ik Simonne nog hartelijk danken voor alles wat ze gedaan heeft.
De website was haar kindje. Voor we het wisten stond het verslag van een optreden al op de website. Altijd met een knipoog en begeleid met mooie foto’s van de momenten van die dag.
Haar notitieboekje dat mee ging op reis naar Sennheim ... om daarna te besluiten wat ze zou delen en wat een onderonsje zou blijven van de kapel ... dat boekje was het begin van een gedetailleerd verslag van drie mooie dagen.
Chapeau Simonne.