zondag 5 maart 2017 Koz bij het St. Jorisgilde

Het begint ondertussen een traditie te worden dat we acte de présence geven tijdens “Kunst op zondag” van het gilde.
Vanaf 14.00 uur was het podium in de grote zaal van Den Herd voor ons gereserveerd.

Sommige van de instrumenten en hun bespelers hadden nog wat last van het carnaval maar daar was niets meer van te merken toen we als opening de “Fliegermarsch” speelden.

Enkele nummers later nam Lion de microfoon in de hand. Helaas moest hij het deze keer zonder metgezellin doen. Zie het verslag van het nieuwjaarsconcert. ‘Morgen am See’ klonk op deze manier toch een beetje als nieuw.

Steeds meer mensen wisten ondertussen de grote zaal te vinden, al dan niet met aankopen van de markt die het gilde georganiseerd had. Zij konden genieten van de solo die Luc en Lion ten gehore brachten. Met de ‘Trompetenecho’ sloten we het eerste deel van ons concert af om de instrumenten tijdelijk te ruilen voor een lekker drankje om de kelen te smeren.

Al snel was het weer tijd om de instrumenten op te zoeken en startten we het tweede deel met het speciaal voor Liliane geschreven nummer ‘Voor Liliane’.
‘Der alte Schäfer’ kreeg een speciaal tintje. Tot onze grote verrassing kende Liliane de tekst en besloot ze mee te gaan zingen. Eerst wat schuchter maar voor het nummer afgelopen was, stond ze op het podium mee te zingen en zagen de mensen in de zaal ook waar toch die damesstem vandaan kwam. Dit was zeer zeker voor herhaling vatbaar.

Zo tegen de klok van 16.00 uur kwam dan toch het besef dat het concert bijna afgelopen was. Met als toegift de ‘Borsicka Polka’ ging iedereen nog nagenietend naar huis.