Benefietconcert op Snuffelmarkt Bladels Sint Jorisgilde 

Zondagmiddag 18 februari gaven we acte de présence op de jaarlijkse Snuffelmarkt van het Sint Jorisgilde. Dit deden we al enkele jaren, ook toen dit evenement eerder nog KunstOpZolder heette. De formule van het gilde veranderde dus enigszins maar voor ons was de opdracht steeds dezelfde, namelijk deze gezellige happening muzikaal ondersteunen.
Terwijl in de kleine zaal de gildebroeders hun snuffelwaar aan de man brachten, concerteerden wij van 14.00 tot 16.00 uur in de ons vertrouwde grote zaal, waar we elke maandagavond in de weer zijn om het gehalte van de KEF op niveau te houden.
Vanaf het begin zat de stemming er goed in en het optreden had een ongedwongen karakter; bezoekers konden vrij in- en uitlopen zonder bang te hoeven zijn ons te storen. Dit heeft als voordeel dat je, behalve de vaste bezoekers, nu ook nieuwe toehoorders ziet en het mag gezegd: de meesten waren aangenaam verrast.
Het concert op zich verliep verder als vanouds.


overzictsfoto den Herd 2018feb18

Lion had weer voor een goede mix gezorgd en met name in de gezongen nummers, waarvoor Els, Lilianne en Lion in diverse samenstellingen tekenden, was te horen dat ook vocaal het orkest weer op volle sterkte is.
Ook nu was er weer een ruime ‘blessuretijd’ gevolgd door een afzakkertje en een praatje, soms zelfs met snuffelknuffel, met gildemensen en bekenden aan de bar. De volgende editie staat waarschijnlijk al in de steigers.