Onze concertreis naar Hopfgarten in Oostenrijk is inmiddels achter de rug.

Het Fremdes Verkehrs Verband en de plaatselijke Bundes- und Trachtenmusikkapelle in Hopfgarten nodigden ons uit om acht concerten te verzorgen in verband met het Bezirksmusikfest.

Op zaterdag 14 augustus 2004 rond 22.00 uur kwamen we moe maar voldaan terug aan in ons eigenste Bladel waar we op vrijdag 6 augustus zeer hoopvol vertrokken waren.

Frans Janssens en Ad van Breugel hadden alles prima georganiseerd. Een gemoedelijk verblijf met zeer lekkere maaltijden in Gasthof Tirolerhof in Hopfgarten, interessante uitstappen, verschillende concerten in de omgeving, animatie tijdens de busreizen, kortom aan alles en iedereen werd gedacht. Alleen die luidruchtige trein aan de overkant van de straat hadden we liever niet in de buurt.

Wat zij echter niet konden verhinderen, waren de zieken die één na één werden "uitgeschakeld" wegens diarree en braken. Of het toeval was of niet, zullen we wel nooit te weten komen maar deze mysterieuze ziekte kon slechts één muzikant geveld krijgen. Alle andere slachtoffers behoorden tot onze fanclub. Zijn muzikanten dan zo'n sterk ras? Gelukkig waren de meesten na één dag weer tiptop in orde.

En dan was er nog die taal! Duits mag dan wel uit dezelfde taalfamilie komen als ons Nederlands, uit onze vertaaltechnieken bleek soms toch wel het tegenovergestelde. Als je niet beter wist, zou je denken dat er ter plekke een nieuwe taal werd uitgevonden: "nederduits".

Wat vindt u bij voorbeeld van deze: "Und wenn het ganz schön wordt, dann ist das Konzert meestal fast zu einde!" Zo hebben wij er nog wel een paar gehoord. Een probleem was dit echter niet. Met ons "nederduits" en de nodige gebaren werden we overal begrepen. Af en toe werd er wel eens gelachen maar op vakantie is lachen heus niet verboden.

Ook dit heeft bijgedragen tot een prachtige reis met muzikale hoogtepunten, gezellige uitstappen, toffe verrassingen en onvoorziene omstandigheden.

Kortom een reis om nooit te vergeten. Aan allen die er hun steentje toe hebben bijgedragen, hartelijk dank namens alle reislustigen.

En nu op naar onze belevenissen in "reis met ons mee". Veel plezier.