Zondag 11 juni ‘Mosch am Mittag’ in Geldrop


Zondag 11 juni 2017 hebben we met drie andere orkesten een optreden verzorgd onder de titel ‘Mosch am Mittag’ in zaal De Borg in Geldrop. Wij vormden het slotstuk van dit evenement dat in het teken stond van de wereldberoemde componist, bandleider en arrangeur Ernst Mosch.

 Mosch am mittag van boven 11-06-2017


Op volle oorlogssterkte en geholpen door een paar keien van invallers togen we naar Geldrop. Nog even twijfelend aan de opkomst van voldoende publiek; het warme weer en de tennisfinale op Roland Gaross zouden ons parten kunnen spelen, troffen we een warme maar bomvolle zaal aan. Iedereen was ruimschoots op tijd al was good old Louis er op het nippertje. Maar hij had een goed excuus; eerder op de dag werd hij gehuldigd als ‘vrijwilliger van het jaar’ bij zijn fanfare De Wampegalm in Arendonk.
De geluidsman van dienst was deze middag een andere dan we gewend waren; de organisatie had dit nu eenmaal zo geregeld en dat gaf wat opstartprobleempjes. Daar waar onze eigen Ad altijd van kiet af aan een perfecte registratie maakt, kwam met name de zang bij Morgens am See en Tanz doch mit mir niet goed uit de verf. Een en ander werd snel ‘bij geregeld’ zodat Simonne en Lion in vol vertrouwen de resterende duetten zongen zoals we die van ze gewend zijn.
Ons laatste nummer zou om kwart over zes gespeeld worden maar zoals gewoonlijk liep het optreden ook deze keer weer uit. Het enthousiasme van publiek en muzikanten was gaandeweg ons concert dusdanig gestegen dat we er niet aan ontkwamen om maar liefst een half uur door te gaan.
 

Mosch am mittag zangduo 11-06-2017
Gastvrouw Cissy en haar ‘bemanning’ hadden hierna voor de liefhebbers een Brabants buffet geserveerd en na nog wat nakaarten met de mensen van de organisatie ging het weer richting Bladel en omstreken.
We kunnen tevreden terugkijken op een geslaagd evenement dat zeker om herhaling vraagt.