Senheim-13.05.2013-algemeenDe laatste meerdaagse kef-uitstap dateerde van augustus 2004. De hoogste tijd dus om nog eens een bus te charteren en er samen gezellig op uit te trekken.
En voor gezellige gezelligheid is een wijnfeest natuurlijk ideaal.

In het weekend van 13 tot 15 september 2013 ging het richting het Duitse Kastellaun, een rustig stadje met iets meer dan 5000 inwoners.
De tijd tussen vertrek en terugkomst werd nuttig besteed met wandelen, kletsen, musiceren en ... juist, ja drinken want dat hoort nu eenmaal bij een wijnfeest.

Senheim-13.05.2013-algemeenVoor de eigenlijke festiviteiten was een verplaatsing van zo'n drie kwartier nodig om Senheim te bereiken, een klein dorpje aan de Moezel met ongeveer 580 inwoners.

En die eerste verplaatsing werd er één om "u" tegen te zeggen en misschien zelfs wel "U", met een hoofdletter dus.

In Senheim zouden we twee optredens geven en één avond de kans krijgen om van nabij kennis te maken met de wijnfeesten. De optredens waren gezellig en de kennismaking met de wijn was een topper. Een opkomend hongergevoel werd meermaals onderdrukt met echte Duitse kost, een Bratwurst met toebehoren dus.

En dan het weer, ook belangrijk bij zo'n meerdaagse uitstap. We kregen af en toe wat gedruppel, één keer een fikse bui maar gelukkig bleef het tijdens onze optredens helemaal droog. Jammer dat het zonnetje van de grijze wolken alleen op zondag kansen kreeg om te komen piepen.

Einde van de beknopte doorloop van onze reis.
De webmaster kan zich voorstellen dat u met zo'n korte terugblik niet tevreden bent.
Daarom werden "details" in het leven geroepen, een heel nauwkeurig overzicht vanaf vrijdag 13 september 9.30 u tot zondag 15 september 19.30 u om te eindigen met een woordje van de webmaster.

Veel plezier bij het opfrissen van je reis-geheugen.