Optreden Broekkant kermis Arendonk 19 augustus 2018

Zondag 19 augustus verzorgden we, en dit is min of meer een traditie aan het worden, mede de Broekkantse kermis en mosselfeesten. In dit gezellige buurtschap van de Vlaamse gemeente Arendonk is het elke keer weer goed toeven.

Bestuur en leden van de Arendonkse fanfare de Wampengalm organiseren dit evenement dat elk jaar een overweldigend succes blijkt. Kosten noch moeite maar vooral ook de inzet van tientallen medewerkers worden gespaard bij een happening die we in Nederland niet kennen.

Sommige leden van de Wampegalm zijn ook bij de KEF actief en wij merken tijdens onze repetities dat zij hun kermis en mosselfeest als een jaarlijks hoogtepunt beschouwen. Zo was het ook dit jaar niet te moeilijk, ondanks de vakantietijd, om onze medewerking toe te zeggen.

Er was op deze zondag een afwisselend programma met diverse orkesten en wij werden ingepland tussen 17.00 en 19.00 uur. Omdat dit rond etenstijd is, was de mosseltent op dat moment beter gevuld dan de muziektent maar de KEF laat zich door een wat mindere opkomst niet ontmoedigen.

Lilianne, die het programma al vanaf 12.00 uur presenteerde; haar manier van aankondigen was onze Belgische vrienden dus ook opgevallen, verzuchtte om 17.00 uur: “Ik zèèn blèj dè ge d’r bent manne.”

Het werd een kwalitatief zeer goed optreden, mede door onze “geluidstovenaar” Ad, want in een tent klinkt het doorgaans niet optimaal.
Halverwege ons optreden werd er een intermezzo ingelast. Vader en zoon Luc en Lucas Geys, beiden “Wampegalmers” maar goed bekend met de Kef speelden op bugel tweestemmig een fantastische versie van Il Silenzio, een wereldhit uit de zestiger jaren van de Italiaan Nini Rosso. Dit was zonder begeleiding maar misschien kan de KEF daar in de toekomst een arrangement onder zetten.
Muzikanten die elkaar verstaan komen immers tot grote hoogte!

mosselpan