Nieuwjaarsconcert de Baron Bladel 28 januari 2018

Zondagmiddag 28 januari stond ons traditionele Nieuwjaarsconcert gepland in zaal de Baron aan de Marktstraat in Bladel. Onze adellijke gastheer had ook deze keer weer zijn gezellige, smaakvol ingerichte zaal ter beschikking gesteld. Het niet al te ruime podium werd tegen twee├źn bestegen door een vrijwel voltallige 'bemanning'.
Het afstemmen van de instrumenten en de inregeling van het geluid, we werkten met gedeeltelijk nieuwe apparatuur, duurden wat langer dan gewoonlijk maar om 14.00 uur waren we klaar voor de aftrap.

kapel in aktie


Voorzitter Hennie wenste iedereen een gezond en voorspoedig 2018 toe en vertelde dat dit zijn laatste concert als voorzitter van de KEF zou zijn. Na een aantal jaren bestuurslid en voorzitter te zijn geweest, vond hij het tijd om het wat kalmer aan te doen. Dat wij dit jammer vinden, spreekt voor zich maar gelukkig blijft hij aan als onze bekwame slagwerker; vaak de 'motor' van het orkest genoemd. 

Aanvankelijk was de opkomst niet overweldigend. Het bleek dat er deze middag nog allerlei andere activiteiten in en rond Bladel georganiseerd waren.
Zo was er o.a. het afscheid van de Bladelse pastoor en de winkelopenstelling; zaken waarmee je maanden van tevoren, als je een optreden plant, niet altijd rekening kunt houden. Toch was na een half uurtje de zaal aardig volgelopen en bleek onze aanvankelijke bezorgdheid ook nu weer ongegrond.

Lion had een smaakvol voor-elk-wat-wilsprogramma samengesteld en Lilianne babbelde het optreden als vanouds met Vlaamse charme aan elkaar. Instrumentale en vocale nummers wisselden zich af en toppers als de Trompetenecho en de Fliegermarsch werden ook nu door het publiek enthousiast ontvangen.
Een succesvol optreden dat we, door de wisselwerking met het publiek en de goede zorgen van de Baron, telkens als een ouderwets gezellige thuiswedstrijd beschouwen.de zaal gezien vanuit de kapel

vanuit de kapel gezien

Trompetenecho

Trompetenecho

foto's altijd welkom