Supergezellig optreden voor de Zonnebloem in de Biestheuvel

Donderdag 4 oktober verzorgden we een optreden voor de Zonnebloem afdeling Landgraaf in de Biestheuvel in Hoogeloon. Een veertigtal zieken en begeleiders hadden enkele dagen in de Kempen doorgebracht en ons werd verzocht de slotavond muzikaal op te luisteren.

We wisten dat het een kritisch publiek zou kunnen zijn want Limburgers zijn in de regel goed thuis in ons genre en dus heel wat gewend. Zo stonden we versteld  van de manier waarop de toehoorders de (Duitse) teksten moeiteloos meezongen. Grenzen, voor zover ze er nog zijn hoor, vervagen dus en weer blijkt dat muziek verbroedert.

Biestheuvel1

De stemming langzaam opbouwen hoefde dit keer niet want die zat er vanaf de eerste klanken al volop in. Liliane, die in topvorm was, etaleerde haar welbespraaktheid als nooit tevoren, al moest ze zichzelf mee en dan ondertitelen want de gasten uit ‘het bronsgroen eikenhout’ begrepen niet altijd meteen wat haar Vlaamse kwinkslagen betekenden; (soms misschien maar goed ook …).

Binnen het orkest genoot Lion misschien wel het meest van deze avond. Hij speelde steeds in op de reacties van het dankbaar publiek, wist op elk moment de juiste snaar te raken en met succes. Hij moest met vele dames op de foto en één van hen vertrouwde ons toe: ‘Wanne sjoenen dirigengtj.’

Hoewel de ruimte beperkt was, werd er tegen het einde door de danslustigen nog spontaan een dansvloertje gecreëerd om de sfeer van ‘damals’ compleet te maken.

Een onvergetelijke avond voor publiek en muzikanten. ‘Die zien we snel weer…terug’!    

Biestheuvel2


Foto's altijd welkom!

    zonnebloem