Terrasconcert bij d'n Ouwe Brandtoren Reusel  24 juni 2018


Na enkele jaren van afwezigheid waren we, op verzoek van eigenaar Guus Gijbels, weer eens te gast op het terras van Taverne D’n Ouwe Brandtoren in het bosrijke buitengebied van Reusel.
Ondanks het wat vroege tijdstip, van 11.00 tot 13.00 uur, hadden talloze wandelaars, fietsers en automobilisten hun weg gevonden naar deze schitterende locatie waar we, zoals verwacht, ook veel van onze bekende, vaste toehoorders mochten begroeten; het was immers min of meer een thuiswedstrijd.
De jonge serveersters, die Guus had ingepland voor het terras, hadden aanvankelijk wat bedenkelijk gekeken en hadden eigenlijk liever binnen gewerkt want, zo dachten ze, dit is nou niet direct onze soort muziek. ‘Wacht nu eerst maar eens even af’ schijnt Guus gezegd te hebben en ja hoor, na een nummer of drie kwamen zijn meiden, aandachtig luisterend en soms zelfs lichtelijk heupwiegend de drankjes en hapjes serveren.
Wij waren vrijwel op volle oorlogssterkte. Invaller ‘good old’ Chris Mertens verving onze bassist en deed dit op zijn bekende geroutineerde manier, alsof hij nooit weg was geweest. Jet de Brouwer, één van onze beide Jetten op klarinet, moest twee dagen eerder afzeggen vanwege een hardnekkige griep en het bleek onmogelijk om op die korte termijn een invaller te vinden, zodat Jet Smulders in haar eentje de klarinetpartijen moest invullen. Zij maakte zich, bescheiden als ze is, ernstig zorgen over de afloop maar wij wisten wel beter; het kwam er, ondanks haar nog maar korte verblijf bij de KEF, allemaal picobello uit.
De gezongen nummers, verzorgd door Els, Lilianne en Lion bleken ook nu weer een geslaagde afwisseling op de instrumentale stukken zodat publiek, mensen van de Taverne en de muzikanten kunnen terugkijken op een gezellig en geslaagd optreden.

Foto's altijd welkom!

brandtoren