Lenteconcert de Wekker  Reusel  25 maart 2018

Traditiegetrouw verzorgden we ons jaarlijkse Lenteconcert deze keer weer in de zaal van De Wekker in Reusel en wel op zondag 25 maart.
De weersomstandigheden waren, en dat werd onderhand tijd, in overeenstemming met de tijd van het jaar. Vandaar dat een aantal van onze trouwe bezoekers en andere belangstellenden de reis naar Reusel per fiets aanvaard had. Even na tweeën zat de smaakvol ingerichte zaal lekker vol en kon er afgetrapt worden voor een druk programma waar deze keer twee pauzes werden ingelast.


Zaaloverzicht


Eén ervan werd gebruikt voor de loterij waarvoor ook deze keer door de middenstand en andere sympathisanten een keur aan leuke prijzen beschikbaar was gesteld. Dat wij deze gestes waarderen, spreekt voor zich; we moeten immers als vereniging ongesubsidieerd onze eigen broek ophouden.


Lenteloterij


De andere pauze was dit keer speciaal ingelast om ons aller Hennie Lavrijsen in het (voorjaars)zonnetje te zetten. Hennie, als erkend slagwerker de motor van ons orkest, heeft tijdens de laatste jaarvergadering te kennen gegeven het wat rustiger aan te willen doen. Na negen jaar bestuurslid, waarvan de laatste vier als voorzitter, actief te zijn geweest, respecteren we zijn besluit natuurlijk, al vinden we het toch wel jammer. We kunnen echter, waar nodig, een beroep op hem doen en hij blijft gelukkig de KEF-trommels beroeren. Lilianne had wat gepaste cadeautjes voor hem en niet te vergeten zijn Annie geregeld en overhandigd tijdens haar dankwoordje: ‘n ‘n dikke merci.’


Hennie stopt als voorzitter

Na de laatste set, die al uitgelopen was, kwam er toch nog op verzoek een tweetal toegiften. Eén ervan was Brasiliën, dat een beetje afwijkt van ons gebruikelijke repertoire en waarvoor onze p.r.-man gevraagd was om met percussie-instrumenten er wat Zuid-Amerikaanse schwung in aan te brengen.
Een nieuwe lente, een nieuw geluid……

Met dank aan onze "hoffotograaf"  Leo van Herwijnen.