Frühshoppen in 't Drieske in Hulsel.


Zondag 17 december beleefde het kleine maar fijne Kempendorp Hulsel, één van de acht zaligheden, een primeur. Na ruim 25 jaar trad de KEF hier voor het eerst op en wel in horecagelegenheid ’t Drieske, midden in het kleinste Reuselse kerkdorpje.

Voor het wat vroege, voor ons ongebruikelijke tijdstip, van 11.00 tot 13.00 uur, waren we eigenlijk niet eens zo bang. Wat ons wél zorgen baarde, was het winterweer op een van de donkere dagen voor Kerstmis. Een combinatie van mist en temperaturen rond het vriespunt nodigt nu eenmaal niet uit om op een zondagmorgen welgemoed op pad te gaan. Later zou blijken dat onze bezorgdheid ongegrond was.

Gaby en Leon Tielemans, sinds enige tijd de nieuwe eigenaren van ’t Drieske, hadden hun zaal smaakvol ingericht en onderstreepten hun gastvrijheid door bij binnenkomst het publiek en muzikanten te trakteren op smakelijke kersthapjes.

Even na elven zat de zaal bijna vol en dirigent Lion besloot te starten met Ein Herz für Blasmusik, zodat de stemming er van kiet af aan goed in zat. Zevenentwintig nummers moesten de revue passeren dus dat werd aanpoten. De instrumentale stukken zaten er als gebeiteld in; nu de zang nog.
Op het afgelopen Najaarsconcert debuteerden twee nieuwe zangeressen; Els en Lilianne. Dit is geen slag in de lucht gebleken want ook nu, wat losser en zelfverzekerder, bleek dit een gouden greep. Al of niet in combinatie met Lion zijn er op zanggebied nu plotseling veel combinaties mogelijk.

Lilianne en Els

Lilianne bedankte na afloop van ons laatste concert van 2017 het publiek, de muzikanten maar vooral Gaby en Leon Tielemans voor de gezellige happening. De samenwerking met deze gedreven horecamensen krijgt komend voorjaar een vervolg in de vorm van een buitenconcert op en rond hun terras.

zaaloverzicht en Trompetenecho