zondag 15 oktober 2017 Kerkebogten Eersel

                         KEF verzorgt Oostenrijkse dag in Kerkebogten

Zondag 15 oktober waren we te gast in het schitterende, ruim opgezette woonzorgcentrum Kerkebogten aan de rand van Eersel.
De bewoners werden getrakteerd op een Oostenrijkse dag in de sfeervolle en op Oostenrijkse manier ingerichte aula waarin wij zowel een ochtend- als een middagprogramma verzorgden. De aanwezige ouderen en het verzorgend personeel waren voorzien van hoofddeksels en vlaggetjes uit dit Alpenland zodat de sfeer niets te wensen overliet. Ook de hapjes en versnaperingen, waaraan men zich naar hartenlust tegoed kon doen, waren in stijl.
Tijdens het eerste concert, van 10.30 tot 11.45 uur, was de zaal weliswaar niet geheel gevuld maar dat mocht de pret niet drukken; publiek en muzikanten reageerden enthousiast op elkaar, getuige de spontaan gedanste polonaises en de roep om een aantal Zugaben.
In de daarna volgende, lange pauze (tot 14.30 uur) hadden wij alle gelegenheid om een paar uur te genieten van een warme najaarszon die je normaal gesproken in oktober zelden ziet. Sommigen gingen even naar huis, anderen gingen voor een lunch naar de gezellige Eerselse Markt, weer anderen maakten de tijd vol met een hapje op het zonovergoten terras van het zorgcentrum.
Om 14.30 was het weer aantreden. Iedereen was ruim op tijd voor de tweede helft die er in principe hetzelfde uit zou zien als de eerste. We kwamen een beetje bedrogen uit maar gelukkig in positieve zin. Daar waar de zaal ’s morgens een aantal lege plekken vertoonde, zat deze nu tjokvol met wederom een enthousiaste schare toehoorders, of beter gezegd deelnemers want ook nu gingen er weer beentjes van de vloer en werd er uit volle borst meegezongen.
Na dit dagvullend programma vergastte de organisatie ook ons nog op enkele drankjes en typisch Oostenrijkse specialiteiten waarna iedereen, na de organisatie bedankt te hebben, tevreden huiswaarts keerde.