najaarsconcert-27.11.2016

Het jubileumconcert naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de 'Kempische Egerland Freunde' zit er op.
Zondag 27 november 2016 stond al lange tijd genoteerd zodat wij die dag zeker zouden vrijhouden.

Onder het motto "het oog wil ook wat" waren enkele leden op zaterdag al flink bezig geweest zodat het podium met passende achtergrond er heel netjes uitzag. Uiteraard wil ook het oor zalig genieten en dan is het een must dat alle muzikale klanken harmonieus de toeschouwers bereiken. Gelukkig weten onze technische genieën hoe ze dat voor elkaar moeten krijgen. Lang voor de muzikanten toekwamen, maakten zij op zondagochtend weer gezwind de juiste keuze uit een grote verzameling van draden, kabels, stekkers en microfoons. Eens iedereen gearriveerd was, kon de soundsheck beginnen zodat elk niet goed werkend detail nog kon verholpen worden.

In de foyer hadden de eerste bezoekers zich al "verzameld", wachtend op "deuren open om 12.30 u". Na het onvermijdelijke rondje stemmen van de instrumenten verlieten wij het podium en hadden de "vroeg-komers" de kans om als eersten een gezellig plekje uit te zoeken. Hun voorbeeld werd al snel gevolgd zodat de zaal tegen 13.00 u mooi gevuld was ... maar nog niet helemaal.

Enkelen misten dus onze 'In alter Frische'-aftrap en de première van 'Ich liebe es böhmisch'. Gelukkig kwam daar verandering in toen wij een tijdje aan de gang waren zodat het eerste zangnummer 'Morgens am See' al van heel wat meer belangstellenden kon genieten. Van op het podium zag het er mooi uit. Bekende toeschouwers die ons niet wilden missen, werden meteen opgemerkt. Zij waren ook nu weer heel enthousiast en dat enthousiasme leek wel "besmettelijk" want de "nog niet bekende gezichten" waren helemaal mee. Gedreven handjes klappen of tijdens een walsje wiegend inhaken met de buurman of buurvrouw komt de sfeer uitermate ten goede en eens die sfeer er is wil je die als muzikant natuurlijk niet meer loslaten.

najaarsconcert-27.11.2016Wij dus op het puntje van onze stoel om dat doel te bereiken. Een gevarieerd programma helpt uiteraard ook om het gezellig te maken en te houden en dat was dus de verdienste van dirigent Lion. Oud en nieuw, instrumentaal en vocaal, polka's en walsen ... het kwam allemaal voorbij en het publiek bleef genieten ... en wij dus ook. najaarsconcert-27.11.2016

Ergens halfweg ons programma werden we even een halt toegeroepen door presentatrice Liliane. Voorzitter Hennie nam het woord om de echtgenoten van onze twee collega's waarvan we dit jaar afscheid moesten nemen, een presentje aan te bieden.

Daarna zette Lilianne "de drie mannen van het eerste uur" nog even in de bloemetjes. Twee daarvan genoten in de zaal en één oude getrouwe speelde nog steeds met ons mee. Mooi dat hij al een kwart eeuw heeft vol geblazen en we hopen natuurlijk dat hij er nog heel wat jaartjes bij doet. najaarsconcert-27.11.2016

Na dit intermezzo hadden wij dat "puntje van onze stoel" weer snel gevonden en hield niets ons tegen om de zaal weer helemaal in te palmen. De variatie in het programma was er nog steeds en de sfeer kreeg meteen een flinke "boost".

Jammer dat het einde van ons optreden dan zo snel een feit was. Met 'Grüß Gott ihr Freunde' namen onze drie zingende dames afscheid en daarna was het alle hens aan dek om het podium in ijltempo vrij te maken zodat onze gasten uit het Limburgse Schinnen, of 'Sjènne' zoals ze zelf zeggen, aan de nodige "verbouwingen" konden beginnen. Die onvermijdelijke pauze werd door ons gebruikt voor een rondje "loten verkopen" met vier eetbonnen als de meest begeerde prijzen.

najaarsconcert-27.11.2016Nadat de loten uitverkocht waren en de "podium verbouwingen" afgerond waren, maakten de eerste noten van de 'Böhmerwald Kapelle' hun opwachting en dat klonk alvast veelbelovend. Logisch natuurlijk voor een kapel die in 2015 Vice- Europameister werd bij haar deelname aan de Europese kampioenschappen voor Blaaskapellen in de hoogste klasse, ook wel "die Profi- stufe" genoemd.
De solo van de 17-jarige trompettist, hun jongste muzikant, was dus ook helemaal zoals hij moest zijn.najaarsconcert-27.11.2016

Toen onze gasten al een heel eind gevorderd waren, kwam Lilianne zich met de zaak "bemoeien". Het was immers de hoogste tijd om de eetbonnen en andere prijzen aan de man of vrouw te brengen. Een onschuldige kinderhand mocht bepalen wie met welke prijs naar huis zou gaan en dat handje deed het geweldig.

Eens de laatste prijs een eigenaar gevonden had, werd er weer mooi en netjes muziek gemaakt, zoals het hoort dus. Voor de tweede keer deze middag was het enige tijd later weer jammer dat er een einde aan kwam.

Na meer dan vier uur zat de muzikale gezelligheid er op. De toeschouwers hadden genoten en wij ook. Her en der kwamen complimentjes onze kant op en dat is natuurlijk altijd leuk.

Blaaskapel de 'Kempische Egerland Freunde' heeft er dus 25 jaar opzitten en begint met frisse moed aan de volgende kwart eeuw.
Samen met onze trouwe fans en bezoekers zal dat zeker lukken. najaarsconcert-27.11.2016 najaarsconcert-27.11.2016

 

Enkele dagen later ging voorzitter Hennie nog langs bij iemand die ook de volle 25 jaar heeft meegemaakt maar er op 27 november 2016 helaas niet bij kon zijn.

Een medaille en diploma maakten deze huldiging compleet.

 

 
extra foto's