Optreden Senioren Expo in Koningshof Veldhoven

Zondagmorgen 21 januari togen we naar Veldhoven om een drietal optredens te verzorgen op de Senioren Expo in Conference Centre Koningshof.
De afspraak was om 11.00 uur te verzamelen bij de achteringang om dan voltallig en via de kortste weg in de concertzaal te geraken. Dit viel nog niet mee; de overijverige suppoosten wisten zoals gewoonlijk wel te vertellen wat allemaal niet mocht maar uitleggen waar we precies moesten zijn, konden ze eigenlijk niet. Na wat geharrewar was iedereen toch tijdig ter plaatse en het orkest dat voor ons geprogrammeerd was, speelde er al vrolijk op los en dat is toch leuker binnenkomen dan wanneer je zelf een lege zaal muzikaal moet opwarmen.
Riet en Jan van Gorp, muzikale vrienden van ons uit Reusel die ook nu weer tekenden voor de organisatie van de optredens, heetten ons welkom en gaven nog wat aanwijzingen van dienst. Het geheel zou vlekkeloos gaan verlopen.

rustmoment seniorenexpo

In een non-stopprogramma van 12.00 tot 17.00 uur speelden wij drie sets van 40 minuten en werden hierbij afgewisseld door o.a. een zangkoor uit Beneden Leeuwen en een amusementsorkest uit Berlicum. Deze combinatie bleek goed gekozen; afwisseling van muziekstijlen en dus voor elk wat wils.
Lion en zijn muzikanten voelden zich meteen thuis op het royale podium in de prachtige zaal die vroeger, toen Koningshof nog een middelbare school en internaat voor meisjes was, dienst deed als kapel.
De lange pauzes konden worden opgevuld door een wandelingetje over de druk bezochte beurs of door eens lekker bij te kletsen onder de klanken van de collega-orkesten. Naarmate de middag vorderde, kwam de stemming er steeds beter in en toen om 17.00 ons slotakkoord klonk, was de sfeer maximaal.
We kunnen terugkijken op een gezellige en muzikaal zeer geslaagde middag.   

overzict vanaf Mengpaneel

Foto genomen tijdens het 3e optreden, nog een goed gevulde zaal!