zondag 21 mei 2017 Terrasconcert bij Het Vennenbos in Hapert

Zondag 21 mei 2017 waren we weer te gast bij Landal Het Vennenbos in Hapert. Dit voor de 34e keer en dan kun je toch van een heuse traditie spreken. Wij beschouwen de optredens op deze gezellige en vertrouwde locatie dan ook min of meer als een ‘thuiswedstrijd’.
Omdat het zonnetje zich op deze mooie voorjaarsdag van zijn beste kant zou laten zien, werd een half uur voor aanvang nog besloten om deze keer te spelen op de kiosk aan het buitenterras. Dit leverde wel wat extra sjouwwerk op maar dit bleek achteraf alleszins de moeite waard want zo bereikten we deze keer ook de ‘buitenrecreanten’. 

terras met zonnetje

Na een nummertje of drie begon het terras vol te lopen en schaarden zich de bezoekers bij onze vaste luisteraars, die zich ook nu weer al tijdig van een goede plaats hadden verzekerd.
Dirigent Lion had twee sets van drie kwartier samengesteld en had in een zestal nummers een dubbele functie want hierin nam hij ook de zangpartijen voor zijn rekening. Later diende zich toch nog spontaan vrouwelijke vocale versterking aan. Presentatrice Lilianne zong met hem ‘Der alte Schäfer’ en onze marketentster Margriet maakte er een trio van door de uitsmijter ‘Grüss Gott ihr Freunde’ mee te zingen.
Er werd later nog een aantal jarigen ‘lang zullen ze leven’ toegezongen en gespeeld en we besloten met twee verzoeknummers, al was het lijstje met aanvragen wel wat groter.
Al met al een geslaagde happening die, als het aan het publiek en de muzikanten ligt, om herhaling vraagt.

hangmat