zondag 19 maart 2017 Voorjaarsconcert bij De Wekker in Reusel

Zondag 19 maart verzorgden we voor de achtste keer ons lenteconcert in zaal De Wekker in Reusel. De weergoden lieten het nog even afweten; het was een beetje guur en zelfs de strafste rokers lieten hun hoekje bij de ingang even voor wat het was.

De ‘weersomstandigheden’ binnen zagen er heel anders uit: Eveline en Jos Verhagen hadden met hun team de zaal opnieuw omgebouwd tot een warme sfeervolle accommodatie waarin iedereen zich meteen na binnenkomst weer thuis voelde.

binnenkomers

De muzikanten, geluidsjongens, marketentsters en kassiers waren ruim voor tijd op hun post zodat de gasten ongehinderd hun favoriete zitplaatsen konden kiezen. Bij het afstemmen van de instrumenten, een kwartier voor aanvang, waren er nog zo’n 25 stoelen onbezet maar bij het derde nummer na de aftrap werd het sein ‘vol’ gegeven.

Er stonden totaal 29 nummers op het programma die verdeeld werden over drie sets. In de tussenliggende pauzes werd een loterij gehouden en het animo van de ‘gokkers’ werd aangewakkerd door de aantrekkelijke prijzentafel die weer rijkelijk gevuld was dankzij regionale horecamensen en andere ondernemers.

De rol die Lion deze middag vervulde was iets anders, en wellicht zwaarder, dan bij vorige optredens. Naast dirigeren zou hij maar liefst zes vocale nummers nu in zijn eentje ten gehore brengen. Spannend? Nee hoor, wij wisten wel beter!

Toch kreeg hij nog assistentie uit onverwachte hoek die alsnog twee duetten opleverde. Liliane liep al even met een spiekbriefje rond en dat was een beetje verdacht want ze zit normaal nooit om een woordje verlegen. Het bleek de tekst te bevatten van Der alte Schäfer, die ze spontaan meezong, even later gevolgd door Grüss Gott Ihr Freunde. Nou, wij en onze Freunde vonden het een geslaagd initiatief.

Chris en Trompetten

De ‘vierde’ helft, na afloop, bestond zoals gewoonlijk uit nog even onderling nakaarten met muzikanten en publiek. Na dit half uurtje ‘naKeffen’  was de lente toch echt wel voldoende en naar tevredenheid ingeluid.