Marathondag  /  Optreden bij het Kempisch TV uurtje en het Wapen van Westerhoven   10 juni 2018

Zondag 10 juni stond in het teken van twee optredens. Het eerste was in Bergeyk en het tweede in Westerhoven, een regio waarin we tot nu toe nog maar weinig hebben opgetreden.

Het was om 10 uur aantreden om het ‘Kempisch Uurtje’,  een programma van Kempen-TV, op te luisteren. Een aantal interviews over plaatselijke aangelegenheden werd afgewisseld met muzikale intermezzo’s door de Bergeykse getalenteerde zangeres Sabien Daris, bekend van ‘the Voice Kids’ en de Kempische Egerland Freunde in de prachtige omgeving van de Natuurtuinen van Bergeyk-’t Loo.
Het was bewonderingswaardig om te zien hoe bevlogen en deskundige vrijwilligers van de omroep te werk gingen. Presentatoren Rita en Toon babbelden de zaak losjes maar deskundig aan elkaar. Regisseur Ad van Korven en zijn team zorgden voor de technische registratie van het geheel.
Voor ons een leuke en interessante ervaring die we niet hadden willen missen. Vanaf eind juni zal de uitzending op Kempen-TV te zien.


de muzikanten, gasten en KempenTV team allen te samen


KEF KempenTV

’t Wapen van Westerhoven 
            
Voor het tweede optreden van de dag togen we, en veel tijd om te verhuizen was er niet, naar het gezellige terras van ’t Wapen van Westerhoven, een prachtig dorp in onze regio waar gemoedelijk ‘goei’ volk woont en de Kempen nog de Kempen is zoals wij die uit onze jeugd herinneren.
Uitbater Maarten, een bekwaam horecaman met het juiste gevoel voor zijn vak, had het podium tegenover het terras aan de andere kant van de straat gesitueerd. De weg was aan weerszijden afgezet voor het verkeer zodat er, heel slim, een dansvloer ontstond en dat was nodig ook. Lilianne, die weer goed op dreef was, ‘klapte’ op haar beste Vlaams net zo lang tot de beentjes inderdaad veelvuldig van de vloer gingen.
Toehoorders en muzikanten genoten, soms letterlijk, met volle teugen en de hoge temperatuur tijdens dit supergezellige optreden werd dan maar voor lief genomen.
Na een Zugabe van een kwartier was het welletjes en besloten werd om dit optreden het volgend jaar nog eens dunnetjes over te doen.


KEF Westerhoven