Ontstaan

Om de passie voor Egerländer blaasmuziek met andere muzikanten in de Kempen te kunnen delen, richtten Piet Adriaansen en Martien Leijten op 7 januari 1991 het orkest de Kempische Egerland Freunde op.

Bij de oprichtingsvergadering waren ook Jo van Hemert, Harry Sanders en Wil Hoskens van de partij.

Eerste optreden op 28 september 1991

Bijna 500 belangstellenden vulden Den Herd in Bladel om het eerste optreden van de nieuwe kapel op 28 september 1991 bij te wonen.

Na afloop trakteerde het publiek dirigent en muzikanten op een enthousiast applaus.

Nadien lieten de Kempische Egerland Freunde geregeld van zich horen op Frühschoppen, Spätschoppen, festivals, eigen concerten, enz. Optredens in Polen, Duitsland, Oostenrijk, België en Frankrijk hebben de kapel ook internationaal enige bekendheid gegeven.

In 1992 werd voor de eerste maal meegewerkt aan de verzamel CD van Brabantse Blaasmuziek, uitgegeven door de Stichting B.R.P. Op de twee volgende CD’s waren de Kempische Egerland Freunde eveneens te horen.

De deelname aan vier concoursen voor blaaskapellen werd telkens bekroond met een eerste prijs:

1992: het Nederlands Kampioenschap in Nederweert

1998: het Wereldmuziekconcours in Kerkrade

1999: het Nationaal Blaaskapellenconcours in Bergeijk

2000: de Europese Kampioenschappen in Maihingen

Op zondag 13 februari 2000 presenteerde de Kempische Egerland Freunde na een gedegen voorbereiding haar eigen cd met de titel “Jeder hat die Polka gern”. Het jaar 2000 zou verder in het teken staan van de voorbereiding op het tienjarig jubileum. Het repertoire van de eerste tien jaren werd uitgevoerd op het najaarsconcert.

Waar we nadien onze muzikaliteit lieten horen, kan u lezen op de pagina terugblik.

Wat er nog aan staat te komen, vindt u terug bij onze optredens.