Uitwisselingsconcert met Die Stall-Freunde in Wintelre


Zondagmiddag 28 oktober verzorgden we samen met zustervereniging Die Stall-Freunde een uitwisselingsconcert in gemeenschapshuis De Rosdoek in Wintelre.
We wisten dat we niet geheel voltallig konden aantreden en dus moest er een en ander ‘geregeld’ worden want we wilden toch vooral gehoor geven aan hun verzoek. Onze technicus Ad kon er, vanwege andere, eerder gemaakte afspraken, deze keer niet bij zijn maar dit werd prima opgevangen door de vaste geluidsman van de gastheren. Onze klarinettiste Jet moest het alleen doen wat haar collega, ook Jet, had nog even last van een armblessure.

2018 KEF Wintelre

Voor bassist Mart Kaal was het een marathonconcert, simpelweg omdat hij bij beide orkesten de stuwende motor bespeelt en een pauze van twintig minuten in een drie uur durend optreden is heel kort. Chapeau Mart!
Het was wat ze in de voetbalwereld een streekderby zouden noemen en inderdaad; je zag mensen uit de hele Kempen, de één meer geïnteresseerd in onze Egerland-muziek, de ander in het Tsjechisch repertoire van Die Stallfreunde, de meesten echter in beide genres want vanaf 14.00 tot 17.00 uur was en bleef de zaal stampvol.
Een goede combinatie die om herhaling vraagt en die komt er want onze sympathieke muzikale collega’s hebben toegezegd graag tot een wederdienst bereid te zijn. Dat gaan we regelen dus.